Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Približovanie fotografií sa v novom iOS 14 zmení. Apple ustúpil používateľom a odstráni obmedzenie, kvôli ktorému bolo možné priblížiť snímku len do určitej úrovne, informuje MacRumors.

Vďaka priblíženiu je možné vidieť viac detailov na fotografii, no Apple obmedzi funkciu tak, aby nebolo vidieť rozpixelované časti snímky. Používateľom to však prekážalo. Spoločnosť ich požiadavkám vyhovie a v iOS 14 toto obmedzenie zruší.

Priblížiť fotografiu bez výrazného obmedzenia bolo možné aj doteraz vďaka malému triku pomocou funkcie pre otáčanie pri úprave snímok.

Nový systém to však umožní natívne aj bez otvárania nástroja na úpravu fotiek.

Zobraziť celú galériu (1)
Doterajší spôsob priblíženia bez obmedzenia bol možný len pri úprave fotografie funkciou pre rotáciu. Zdroj: FonTech

Aj napriek tomu ale bude v iOS 14 priblíženie umožnené len do určitej úrovne a väčší „zoom“ bude možné dosiahnuť pomocou vyššie spomínaného triku.

Apple však vylepší približovanie tak, aby mohli používatelia vidieť detaily fotografie na úrovni pixelov, a teda by nemuseli využívať funkciu otáčania, aby záber viac priblížili.

Okrem toho však iOS 14 prinesie aj rad ďalších užitočných zmien. Beta verziu systému sme vyskúšali aj v našej redakcii a všetky dojmy sme zhrnuli v samostatnom článku.

Zdroj: MacRumors, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú