Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký koncern Apple koncom týždňa naznačil, že uvedenie najnovšieho smartfónu iPhone 12 na trh sa môže oneskoriť o niekoľko týždňov.

Finančný riaditeľ Apple Luca Maestri uviedol, že spoločnosť možno nezačne s predajom iPhone 12 už v septembri. Koncern totiž očakáva, že bude pokračovať solídny dopyt po súčasnej línii jeho produktov, vrátane silnej reakcie zákazníkov na iPhone SE.

Tržby Apple v 2. štvrťroku 2020 totiž vzrástli o 11 % na 59,7 miliardy USD (50,39 miliardy eur) a zisk spoločnosti po prepočítaní na akciu sa zvýšil o 18 % na 2,58 USD.

„Ako viete, minulý rok sme začali predávať nové telefóny iPhone koncom septembra. Tento rok plánujeme, že dodávky budú k dispozícii o niekoľko týždňov neskôr,“ povedal finančný riaditeľ.

 Apple zvyčajne uvádza nové iPhony na trh v septembri. Špekuluje sa, že iPhone 12, ktorý bude obsahovať technológiu 5G, by sa mohol začať predávať až v októbri. Údajne to súvisí jednak s blokádami a cestovnými obmedzeniami na zabránenie šírenia nového koronavírusu, v dôsledku čoho nemohli technici Apple odcestovať do Ázie, čo ovplyvnilo vývoj iPhonu novej generácie. A tiež s pomalším budovaním nových sietí 5G.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú