Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple prednedávnom vypustil dlho očakávanú aktualizáciu iOS 14.5, no pre vývojárov už vydal aj prvé dve bety novšej verzie iOS 14.6. S tým sa teraz spája aj prekvapivé odhalenie v aplikácii Hudba, do ktorej má pribudnúť kvalitnejšie prehrávanie hudby. Apple do vlastného streamu hudby pridá podporu pre bezstratové prehrávanie. Používateľom môže ponúknuť HiFi kvalitu alebo aj podporu pre Dolby Atmos, či Dolby Audio, informuje 9to5Mac.

Predplatitelia streamovacej aplikácie hudby od Apple mali doteraz možnosť využiť vysokokvalitné prehrávanie s podporou AAC kodeku pri bitrate 256 kbps. Už o pár týždňov by však do aplikácie mohla pribudnúť podpora pre bezstratové prehrávanie a HiFi plán, v ktorom môže Apple zahrnúť aj Dolby Atmos alebo Dolby Audio.

Túto novinku odhalil kód v prvej beta verzii iOS 14.6, no v druhej beta verzii systému ho už Apple ukryl. To môže naznačovať, že spoločnosť sa pripravuje na rozšírenie predplatného v aplikácii.

Vysokokvalitné prehrávanie hudby už doteraz ponúkajú aplikácie ako Tidal alebo Deezer, ktoré ponúkajú predplatné HiFi. Rovnakú novinku má pritom zvažovať aj Spotify. Zatiaľ nie je známe, kedy by mohol byť nový plán v aplikácii Hudba od Apple dostupný pre všetkých. Otázna je aj cena takéhoto predplatného, no podľa viacerých zdrojov by nemala byť vyššia ako doteraz.

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú