Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Podporu myši dostali iPady už pri verzii systému iPadOS 13, no Apple sa túto vlastnosť rozhodol vylepšiť na maximum. iPadOS 13.4 prinesie obrovské zmeny v správaní kurzora myši, no zároveň aj podporu trackpadu, informuje TheVerge.

S podporou trackpadu predstavil Apple aj novú klávesnicu určenú pre iPad Pro, ktorý bude mať konečne plnohodnotný trackpad zabudovaný priamo v klávesnici. Možnosť ovládať iPad trackpadom či klávesnicou však nezíska len iPad Pro, ale všetky iPady, na ktorých pobeží iPadOS 13.4.

Okrem tejto novinky sa Apple zameral aj na prepracovanie kurzora, respektíve toho, ako sa kurzor správa na obrazovke. Spoločnosť nechcela len skopírovať vlastnosti kurzora z počítačov, pretože na iPadoch je podľa nich najdôležitejší obsah toho, čo prezeráme.

Preto namiesto kurzora v tvare šípky uvidíš mierne transparentný sivý kruh. Ten pri neaktivite dokonca úplne zmizne, informuje 9to5mac. Pri nabehnutí kurzorom na ovládacie prvky, ako napríklad tlačidlo, kurzor rovnako zmizne a celý ovládací prvok sa zvýrazní, aby používateľ vedel, že sa nachádza práve na ňom. Ako to presne funguje, si môžeš pozrieť na videu vyššie.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú