Apple pripravuje úplne nový iPhone SE 4. generácie, ktorý má vychádzať z dizajnu iPhonu 14. Na tému upozorňujeme na základe tweetov známeho leakera Ming-Chi Kuo.

Najnovšia generácia lacného iPhonu teda dostane 6,1“ displej so zobrazovacou technológiou OLED, čo je výrazné zlepšenie oproti súčasnému 4,7″ LCD panelu.

Ako Ming Chi Kuo informuje ďalej, novinka sa zbaví 5G modemu od Qualcommu a ako prvý iPhone vôbec ponúkne 5G modem priamo od Applu. Tento nový modem má vychádzať z 4 nm architektúry a podporovať pásma pod 6 GHz. Podľa leakera je dokonca všeobecný pokles objednávok Applu od Qualcommu v budúcnosti samozrejmosťou.

To sa nemá týkať len iPhonov, ale aj Apple Watch a iPadov. Aj tieto zariadenia časom prestanú používať čipy od Qualcommu za predpokladu, že iPhone SE 4 nebude mať žiadne problémy. Prekvapivé však je, že Apple sa stále nerozhodol, či čipy Qualcommu použije v modelovej rade iPhone 16, ktorú očakávame v druhej polovici roku 2024.

Cieľom prechodu na vlastný hardvér je pochopiteľne zvýšenie marže. To je dôležité najmä v období, kedy predaje smartfónov dosahujú dlhodobé minimá, k čomu dochádza práve teraz.

Prítomnosť 5G konektivity a veľkého OLED displeja v nadchádzajúcom iPhone SE vítame s otvorenou náručou, no nabáda sa otázka, ako sa tieto vylepšenia odrazia na finálnej cene smartfónu, ktorý si ľudia zamilovali práve pre nízku predajnú cenovku. Dátum oficiálneho ohlásenia iPhonu SE 4 nepoznáme, no Ming Chi Kuo naznačil, že by mohlo ísť o prvý kvartál 2024.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú