Apple každodenne vyberá vo svojom virtuálnom obchode App Store jednu z množstva aplikácií, ktorá si podľa jeho hodnotenia zaslúži titul Aplikácia dňa. Takýmto spôsobom dáva vývojárom dôležitý priestor pre zviditeľnenie. Prednedávnom tento úspech dosiahla aj slovenská eko aplikácia EcoHero, ktorú Apple vybral na hlavnú stránku vo svojom obchode ako Aplikáciu dňa.

EcoHero slúži pre zaznamenávanie ekologických aktivít používateľov, ktorým chce pomôcť znížiť ich dopad na životné prostredie a žiť udržateľnejším spôsobom. V tomto titule zo Slovenska, za ktorým stoja vývojári Peter Nemečkay a Martin Mikláš, môže používateľ zaznamenávať to, čo je, ako cestuje, čo všetko spotrebúva a viesť si aj svoj vlastný ekologický kalendár.

Kalendár ho upozorní aj na eko dni, ako napríklad na Deň bez áut či plastov. V závere každého mesiaca dostane používateľ vyhodnotenie svojej eko aktivity a môže tak zistiť svoj celkový prínos k ekológii.

Vďaka tomu, že sa EcoHero stal Aplikáciou dňa v App Store, dostal sa do povedomia ďalšieho množstva ľudí. Aplikácia funguje už od februára 2020 a okrem iOS bude tento rok dostupná aj pre Android. Je preložená do 6 jazykov a svojich fanúšikov si získala už v 95 krajinách sveta.

Zdroj: Tlačová správa/BytePioneers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú