Aktualizácia operačného systému Android prebieha prostredníctvom OTA aktualizácií, no čoskoro by mohla nastať vítaná zmena. Google sa rozhodol, že aktualizácie operačného systému bude poskytovať prostredníctvom svojho Obchodu Play, informoval portál GizChina.

Novinka, ktorá by mala prísť s Androidom 12, nesie názov „Project Mainline“ a jej úlohou je zjednodušiť prístup k aktualizáciám operačného systému. Google mení Android Runtime na modul Mainline, vďaka čomu je možné odosielať aktualizácie systému prostredníctvom Obchodu Play, informuje Android Authority.

Táto zmena bude mať za dôsledok nielen jednoduchší prístup k aktualizáciám pre samotných používateľov, ale Google bude môcť častejšie a rýchlejšie vydávať nové aktualizácie.

Pre výrobcov smartfónov by však táto zmena znamenala, že prídu o niektoré možnosti úprav operačného systému pre svoje vlastné nadstavby. Výrobcovia týmto systémom čiastočne prídu aj o kontrolu nad aktualizáciami systému.

Na druhej strane by táto zmena mala vyriešiť problémy s tým, že niektorí OEM výrobcovia častokrát meškajú s najnovšími aktualizáciami, či dokonca niektoré z nich úplne vynechávajú.

Zdroj: GizChina, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú