Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Posledná generácia operačného systému Android so sebou priniesla aj zmeny v systémovej navigácii, kde klasické tlačidlá nahradili gestá. Po vzore iPhonov od Apple sa vydal aj Google, ktorý však plánuje túto navigáciu v pripravovanej verzii systému ešte zdokonaliť. Doterajšie tlačidlo „späť“ zmizne z navigácie a na vrátenie sa do predchádzajúcej ponuky prinesie Android Q nové gesto.

Tieto plánované zmeny odhalil v novom videu portál XDA-Developers, ktorý porovnal aktuálnu systémovú navigáciu v Androide s pripravovanými novinkami. Pre krok späť tak doteraz majitelia Pixelov mohli využívať softvérové tlačidlo v tvare šípky, ktoré dopĺňalo hlavné tlačidlo pre ďalšiu navigáciu v systéme.

Sem patrí prezeranie posledných otvorených aplikácií, prepínanie medzi nimi alebo návrat domov. V novom Androide Q tak už nebude potrebné klikať na samostatnú šípku späť, ale pre návrat do predchádzajúcej ponuky v aplikácii bude využité gesto potiahnutia doľava od hlavného tlačidla. Zatiaľ však nie je isté či sa toto nové gesto ocitne aj v oficiálnej verzii nového Androidu Q.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú