Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google len nedávno sprístupnil developerskú verziu Androidu 11 a my sa tak dozvedáme množstvo noviniek, s ktorými nový Android už o niekoľko mesiacov príde. Jednou z nich je aj nový spôsob ovládania notifikačnej lišty, ktorý objavili vývojári z XDA-developers.

Notifikačná lišta, ako ju väčšina z nás nazýva, v súčasnosti obsahuje okrem upozornení aj panel s rýchlymi nastaveniami. Jej sťahovanie aktuálne funguje dvomi spôsobmi. Prvým je potiahnutie jedným prstom zhora nadol, pričom sa pri prvom potiahnutí zobrazia notifikácie spolu s pár tlačidlami rýchlych nastavení. Pri druhom potiahnutí sa panel nastavení rozšíri o ďalšie funkcie. Ako informuje AndroidPolice, rozšírený panel je možné otvoriť aj jediným potiahnutím zhora nadol dvomi prstami.

Google ale do budúcna plánuje oddeliť notifikácie od rýchlych nastavení. Pôjde o podobné riešenie, aké má iOS na iPhonoch od iPhonu X, respektíve takýmto oddelením disponujú aj alternatívne nadstavby Androidu, pričom najznámmejšou je určite MIUI. Android 11 teda v sebe skrýva funkciu, pri ktorej používateľ dokáže stiahnuť notifikačnú lištu potiahnutím zhora po ľavej časti displeja a potiahnutím na pravej strane sa mu objaví lišta s rýchlymi nastaveniami. Či však túto vlastnosť uvidíme aj vo finálnej verzii Android 11, ešte známe nie je.

Zdroj: XDA-developrs, AndroidPolice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú