Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mobilná aplikácia Amazonu sa dlhé roky vyznačovala už pomerne zastaralou ikonou, ktorá jednoducho zobrazovala názov firmy na bielom pozadí s modrým nákupným košíkom. Teraz sa však ikona zmenila od základov. Zatiaľ je dostupná iba v aplikácii pre iOS. Po novom tak aplikácia Amazon dostáva hnedastú ikonu s modrým zostrihom a „úsmevom“ v tvare šípky, informoval The Verge.

Pri návrhu novej ikony mobilnej aplikácie pre iOS sa Amazon zrejme inšpiroval u svojich balení produktov. Takýto „krabicový“ dizajn sa teraz preniesol aj do ikony aplikácie, ktorá sa objavuje na iPhonoch a iPadoch. Vo vrchnej časti sa nachádza modrá „ofina“, či v skôr odrezaná lepiaca páska a pod ňou je umiestnené charakteristické logo šípky, ktorá pripomína úsmev.

Tento nový dizajnový prvok tak nahrádza doterajšiu zastaralú ikonu, ktorú Amazon výrazne neupravoval dlhé roky. Čoskoro by sa s ním mohli pritom zoznámiť aj majitelia Android smartfónov. Na domovskej obrazovke tak bude táto aplikácia aj vďaka novej ikone jednoduchšie rozpoznateľná.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú