Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zákazníkov operátora UPC trápi v hlavnom meste výpadok internetu. Sťažnosti sa začali hromadiť na oficiálnej facebookovej stráne a zatiaľ sú potvrdené lokality v Petržalke, Ružinove, Vrakuni či Karlovej Vsi. Je tu však šanca, že rozsah výpadku je situovaný aj do iných oblastí.

Doplnené o 11:05: UPC spresnilo príčinu výpadku

Spoločnosť vo vyjadrení FonTech.sk potvrdila opravu výpadku trvajúceho od dnešného skorého rána a uviedla aj príčinu, ktorá výpadok spôsobila.

Výpadok internetového pripojenia, ktorý sa prejavil dnes od ranných hodín a ktorý ovplyvnil časť zákazníkov v Bratislave, bol ukončený dnes o 10:30. Všetky internetové služby sú už plne obnovené.

Príčinou výpadku bola problém, ktorý vznikol medzi core a access časťou našej siete, kde zlyhali rootovacie procesy. Výpadok ovplyvnil pripojenie necelej polovice internetovej zákazníckej základne v Bratislave. Samozrejme, zákazníkom sa ospravedlňujeme prípadné vzniknuté nepríjemnosti a ďakujeme za pochopenie,“ informoval FonTech.sk hovorca UPC Jaroslav Kolár.

Aktualizované o 10:50: Výpadok internetu v UPC mal byť opravený.

UPC aktualizovalo na svojom FB účte informácie o výpadku internetového pripojenia, ktorý postihol zákazníkov najmä v Bratislave. Podľa vyjadrenia spoločnosti má byť výpadok zažehnaný a služby by mali fungovať.

„Služby už sú plne funkčné a aktívne. Ak stále evidujete nefunkčnosť, tak odporúčame vykonanie reštartu zariadení. Za vzniknuté nepríjemnosti sa ešte raz ospravedlňujeme,“ uviedlo UPC v aktualizácii statusu na Facebooku.

Doplnené o 8:25: UPC už o výpadku informuje aj na svojej facebookovej stránke

Oficiálne problémy sa potvrdili aj redakcii FonTech.sk, ktorá vo svojich kancelárskych priestoroch využíva práve internet od UPC. Najväčším kameňom úrazu je ale okrem nefunkčnosti služby aj chýbajúce stanovisko operátora, ktorým by vysvetlil, respektíve priblížil detaily tohto pomerne veľkého výpadku. Situáciu budeme monitorovať a oslovili sme UPC o poskytnutie stanoviska.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú