Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť SWAN a mobilného operátora 4ka zasiahol výpadok internetového pripojenia, ktoré nie je pre mnohých používateľov dostupné už od dnešného rána. Zákazníci hlásia zatiaľ len výpadok internetu, volania a SMS správy fungujú.

Aktualizácia: 4ka a SWAN potvrdili opravu výpadku.

Dobrý deň, dnes ráno sme zaznamenali krátkodobý technický problém, ktorý mohol ovplyvniť funkčnosť služieb. Momentálne je však problém plne odstránený a všetky služby sú plne funkčné. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti,“ uviedla 4ka na FB.

„Dnes počas skorých ranných hodín došlo ku krátkodobému prerušeniu v poskytovaní služieb. Príčinou bol problém na hlavnom zariadení, ktorý bol spôsobený výpadkom jednej procesorovej karty.

Následne došlo k hardvérovej poruche, ktorá spôsobila problém aj na redundantnej karte. Výpadok bol odstránený bezodkladným zásahom našich technikov.
Všetkým našim zákazníkom sa ospravedlňujeme za vzniknuté problémy,“ informuje SWAN na FB.

Výpadok mobilného internetu 4ky a internetu od SWANu potvrdzujú aj hlásenia na webe Downdetector.sk, kde sa začali hlásenia o nefunkčnom internete objavovať dnes v skorých ranných hodinách. Zákazníci sa na výpadok sťažujú aj na facebookovej stránke SWANu a 4ky.

Mapa Slovenska s hlásenými výpadkami internetu SWANu. Zdroj: Downdetector.sk

Momentálne nie je známa príčina výpadku ani jeho presný rozsah. Podľa mapy webu Downdetector.sk však malo k výpadkom pripojenia SWANu dôjsť najmä v Bratislave, Košiciach, Trnave, Nitre a Zvolene.

Mapa Slovenska s hlásenými výpadkami mobilného internetu 4ky. Zdroj: Downdetector.sk

Mobilný internet 4ky potom podľa hlásení nefunguje zákazníkom operátora v rovnakých oblastiach a navyše ani v Žiline, Martine či Poprade. Redakcia FonTech.sk už oslovila spoločnosti SWAN a 4ku pre ďalšie informácie, článok budeme aktualizovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú