Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Národné centrum zdravotníckych informácií dnes upozornilo ľudí na nesprávne textové správy, ktorými ich pozýva na očkovanie ďalšou dávkou vakcíny. Miesto 2. dávky pre predtým zaočkovaných ľudí 1. dávkou dostávajú títo Slováci SMS opäť na 1. dávku inej vakcíny. Dáta má NCZI čerpať z vakcinačných centier, stále ich však opravuje.

Mnohým Slovákom tak aj v týchto dňoch môže prísť mylná SMS správa, ktorá ich vyzýva na očkovanie 1. dávkou vakcíny proti koronavírusu, hoci svoju prvú dávku už dostali predtým. Týmto spôsobom by však mohli dostať aj prvú dávku inej vakcíny než predtým, no kombinovanie vakcín na Slovensku nie je povolené.

NCZI ďalej informuje, že disponuje výhradne dátami z vakcinačných centier, no ako sa ukazuje aj v posledných týždňoch, informácie sú mnohokrát nesprávne, neúplne a mylné. Kvôli tomu majú byť kontrolované a ďalej opravované.

„Národné centrum zdravotníckych informácií sa pri plánovaní na vakcináciu riadi VÝHRADNE informáciami a dátami z vakcinačných centier. Ak tieto dáta zatiaľ nemáme, čakáreň Vás automaticky pozve na čo najskoršie očkovanie prvou dávkou, pretože systému chýba informácia, že prvú už máte. Informácie z vakcinačných centier priebežne kontrolujeme a opravujeme,“ informuje NCZI na Facebooku.

Problémy s dátami nastávajú aj v prípade žiadostí o vydanie slovenského certifikátu o očkovaní vakcínou proti koronavírusu, ktorý si Slováci môžu zažiadať na webe NCZI. Detailnejšie informácie sme priniesli v samostatnom článku.

Zdroj: NCZI/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú