V správe sú materiály TASR a SITA.

Aktualizované 17: 51 hod.: Zmiznuté malé motorové lietadlo, po ktorom od štvrtkového (18. 5.) večera pátrali na Orave, sa podarilo nájsť v piatok popoludní. Pilot nehodu neprežil. Na sociálnej sieti to potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík.

Trosky lietadla spozorovali policajti z vrtuľníka ministerstva vnútra v lesnom poraste v katastri obce Novoť v okrese Námestovo. „Miesto nálezu ju uzavreté, pretože budú pokračovať všetky potrebné úkony spojené s dokumentovaním leteckej havárie,“ uviedla pre TASR žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Dodala, že už vyrozumeli Letecký a námorný vyšetrovací útvar Bratislava.

Lietadlo mal riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý štartoval v Topoľčanoch a smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Z radarov sa stratilo zhruba o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál. Lietadlo s pilotom hľadali ľudia z Oravského záchranného systému, dobrovoľní hasiči, polícia, Horská záchranná služba, Záchranný systém Slovensko, pomáhali tiež Poliaci. Nad oblasť možného pádu vyslali aj vrtuľníky.

Pôvodný článok z 8:23 hod.: Malé lietadlo, ktoré vo štvrtok (18. 5.) večer zmizlo z radarov na Orave, stále nenašli. Ako pre TASR v piatok ráno potvrdil podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík, aktuálne pokračujú v pátraní. V noci sa doň zapojilo vyše 100 ľudí.

Janckulík uviedol, že prehľadali Oravskú Lesnú a široké okolie, no bezúspešne. „Ideme smerom do Novote, ešte tam máme informácie od svedkov, ktorí nám volajú. V noci sa do akcie zapojilo vyše sto ľudí. Medzi nimi Oravský záchranný systém, dobrovoľní hasiči, polícia aj Záchranný systém Slovensko z Trnavy, Serede s dronmi,“ vymenoval.

Lietadlo mal podľa Janckulíka riadiť profesionálny maďarský pilot, ktorý mal nalietaných 4500 hodín. Štartoval v Topoľčanoch, smeroval do Bialsko Bialej v Poľsku. Približne o 18.30 h mali svedkovia počuť lietadlo v okolí Zázrivej. Lietadlo sa stratilo z radarov približne o 18.45 h nad Oravskou Lesnou. Pilot mal vyslať aj tzv. SOS signál.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú