Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Okresný súd v Bratislave rozhodol, že kontroverzný Štefan Harabin sa musí ospravedlniť slovenskej antivírusovej spoločnosti ESET. O výsledku pojednávania informovali Hospodárske noviny.

ESET Harabina zažaloval ešte v roku 2019 za to, že podľa firmy „šíril zjavne nepravdivé a vymyslené tvrdenia na adresu spoločnosti,“ uviedla vtedy firma. Bývalý sudca Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti vo svojich videách a inými cestami opakovane tvrdil, že ESET ovplyvňoval voľby, financoval rôzne politické subjekty a spolupracoval s tajnými službami.

„Vo vzťahu ku všetkým namietaným výrokom žalovaného tak súd dospel k záveru, že ide o nepravdivé skutkové tvrdenia, respektíve o neprimerané hodnotiace úsudky, ktoré nemali žiaden skutkový základ a ktoré mali vo vzájomnej súvislosti s ostatnými výrokmi voči žalobcovi difamačný (znevažujúci) charakter,“ skonštatoval vo svojom rozhodnutí Okresný súd Bratislava II.

Podľa súdu musí Harabin ukradiť aj súdne trovy konania, keďže však ide ešte len o rozhodnutie okresného súdu, môže sa odvolať k vyššej inštancii.

Vyjadrenie ESET-u

„Súd potvrdil to, čo hovoríme od začiatku. Cieľom tvrdení pána Harabina nie je objektívne informovať či vecne kritizovať aktuálne udalosti. Klamstvami a nepodloženými tvrdeniami voči našej spoločnosti sa len snažil získať mediálnu pozornosť,“ tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti Richard Marko. „Súd potvrdil, že tvrdenia, ktoré šíri v súvislosti so spoločnosťou ESET, sú nepravdivé a založené na vykonštruovaných tvrdeniach, ktoré poškodzujú reputáciu našej spoločnosti,“ dodáva.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú