Ľudia jazdiaci na elektrických kolobežkách pravideľne hnevajú ostatných účastníkov cestnej premávky a za minulú sezónu sme aj my písali o viacerých prípadoch, kedy kolízia takéhoto vozidla s autom skončila smrťou toho zraniteľnejšieho.

Samostatnou kapitolou sú potom zdieľané elektrické kolobežky, ktoré v slovenských mestách prevádzkujú napríklad firmy Bolt a Tier. Kým druhé menované si mohol vyžívať aj cez zimu, Bolt svoje kolobežky stiahol. Dôvodom bola zrejme znížená kapacita batérií počas zimy, ktorá výrazne znižovala dojazd, prípadne obavy o bezpečnosť jazdcov na ľade a snehu.

Ako však uvádza Dnes24, Bolt v niektorých slovenských mestách sezónu ani nezačne. Kolobežky sa tak objavia len v Bratislave, Nitre, Trnave, Trenčíne a Piešťanoch. Z ponuky tak vypadávaja Žilina, ale prekvapivo aj Košice a Prešov, teda druhé a tretie najľudnatejšie mestá na Slovensku.

„V ostatných mestách dočasne pozastavujeme ich prevádzku z rôznych dôvodov, jedným z nich je aj celková zmena stratégie spoločnosti Bolt v rámci strednej Európy,“ uviedol Bolt pre Dnes24.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú