Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vodiči sa na cestách môžu stretávať s rôznymi situáciami, kedy na vozovku vbehne zviera alebo sa pred autom nachádza nejaká prekážka. Mnohé testy už doteraz ukázali, ako sú moderné autá schopné predvídať a reagovať na všelijaké prekvapenia. V novom videu z YouTube kanálu Lowlifemike si vodič Modelu 3 otestoval či dokáže jeho Tesla so svojimi funkciami zabrzdiť pred prekážkou, psom alebo človekom na ceste, informoval portál Insideevs.

Podobné bezpečnostné testy už vykonali aj viaceré agentúry, ktoré overujú bezpečnosť vozidiel na cestách a ich pripravenosť na rozličné situácie. Tentokrát však išlo o „domáci“ test, v ktorom si chcel majiteľ nového Modelu 3 overiť či je jeho auto natoľko bezpečné, aby zabrzdilo pred psom, kužeľom a človekom na ceste. Testovanie prebiehalo so zapnutým aj s vypnutým Autopilotom.

Hoci Tesla vybavuje svoje elektromobily sofistikovaným systémom, ukázalo sa, že reakcie na situácie na cestách môžu závisieť od konkrétnych podmienok. Pri testovaní boli objekty nehybne na ceste alebo vhodené do dráhy pred Teslu počas jazdy. Reakcie vozidla však neboli vo všetkých prípadoch rovnaké. Celý priebeh testovania nájdeš v priloženom videu.

Zdroj: Insideevs, Lowlifemike/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú