Európska únia (EÚ) by mala naliehalo stimulovať transformáciu európskeho automobilového priemyslu a zvýšiť jeho konkurencieschopnosť.

Európska asociácia výrobcov automobilov (ACEA) spolu s ďalšími siedmimi organizáciami z automotive sektora, vrátane zástupcov odborov a zamestnávateľov, na to vyzvali v liste adresovanom predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej. Nečinnosť v tejto oblasti podľa nich ohrozí zamestnanosť v odvetví, ktoré v Európskej únii vytvára viac ako 13 miliónov pracovných miest.

Zástupcovia celého automobilového sektora žiadajú Európsku komisiu, aby ešte pred skončením svojho aktuálneho funkčného obdobia presadila šesť podľa nich kľúčových opatrení v prospech automobilového priemyslu.

K nim zaradila vytvorenie silnej priemyselnej stratégie, rozšírenie európskeho trhu s nulovými emisiami a hodnotového reťazca batérií ako aj zabezpečenie stabilného regulačného prostredia pre tento sektor. Medzi svoje priority zaradili aj dostatok pracovnej sily, dostupnosť dopravy a zabezpečenie rovnakých podmienok na globálnej úrovni.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú