Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ovládače k hernej konzole Xbox už od generácie 360-ky môžu byť napájané okrem originálnej batérie aj dvojicou klasických AA batérií. Táto vlastnosť ovládača bude zachovaná aj pri novom ovládači ku konzole Series X, informuje portál IGN.

Zatiaľ čo niektorým používateľom je Microsoft kvôli tejto možnosti na smiech, iní si ju nevedia vynachváliť. Xbox ovládače totiž nedisponujú vstavanou batériou, a tak používateľ môže ovládač napájať, buď to dvojicou AA batérií, alebo jednou originálnou batériou určenou priamo pre Xbox ovládače.

Microsoft

Aj ovládač k novej konzole bude môcť byť napájaný oboma spôsobmi a dôvod je prostý. Ako informuje GamesRadar, základňa používateľov, ktorí preferujú originálnu batériu a tých, ktorí zasa využívajú AA batérie, je rozdelená približne na polovicu.

Microsoft tak nechce ani jednu skupinu pripraviť o svoju preferovanú možnosť. Zatiaľ čo originálna batéria umožňuje pohodlnejšie nabíjanie, napríklad pomocou nabíjacích setov, AA batérie disponujú  výrazne vyššou výdržou na jedno nabitie, ktorej sa nemôžu rovnať ani PlayStation ovládače so vstavanou batériou.

Zdroj: IGN, GamesRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú