Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ak niektorí výrobcovia smartfónov aktualizujú svoje zariadenia aj po dvoch rokoch od vydania, väčšinou to už považujeme za príkladnú starostlivosť o zákazníka. Huawei Mate 8, päť rokov staré zariadenie, začalo na čínskom trhu dostávať aktualizáciu s novou inteligentnou funkciou, informoval HuaweiCentral.

Jedinými známejšími smartfónmi z roku 2015, ktoré ešte stále dostávajú softvérové aktualizácie, sú iPhone 6s a 6s Plus, píše Gizmochina. Čínsky Huawei však tentokrát prichádza so softvérovou aktualizáciou aj pre staručkú vlajkovú loď Mate 8.

Mate 8 aktuálne beží na verzii operačného systému Android 8 Oreo s nadstavbou EMUI 8.0. Nová OTA aktualizácia, ktorá sa zatiaľ šíri iba na domácom čínskom trhu, pridáva smartfónu funkciu „Smart Charge“ a aktualizácia taktiež integruje bezpečnostnú aktualizáciu systému Android z júla 2020.

Funkcia „Smart Charge“ zabraňuje zvýšenému „starnutiu“ batérie a taktiež jej neustálemu nabíjaniu aj po tom, čo je už úplne nabitá. Samotná aktualizácia zaberá 222 MB a v najbližších dňoch by sa mala začať šíriť aj na zariadenia mimo domácu Čínu.

Zdroj: HuaweiCentral, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú