Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najmladší slovenský operátor 4ka oslavuje svoje 6. narodeniny. Pri tejto príležitosti sa spoločnosť podelila o doterajšie úspechy, ale aj zaujímavé štatistiky, ktoré odhaľujú počet zákazníkov, ako aj využitie dát. Informácie priniesla 4ka v tlačovej správe.

4ka spustila svoju sieť ešte v roku 2015 a od tej doby si prešla mnohými veľkými zmenami. Ako prvá priniesla na trh program s neobmedzenými dátami. Momentálne tvorí jej paušál s nekonečnými dátami až 58 % predajov. Doteraz si pritom operátor získal do svojej siete už 557-tisíc klientov.

V októbri 2016 sme uviedli na trh prvý skutočne nekonečný paušál. Dnes, po piatich rokoch, môžeme konštatovať, že to bol ťah správnym smerom, čo potvrdzuje aj to, že ku koncu septembra 2021 je viac než každý druhý predaný paušál (58%) s nekonečnými dátami,“ hovorí Marek Jánošík, vedúci produktového oddelenia 4ky.

Aj predaje paušálov s nekonečnými dátami sa potom podpísali pod stúpajúce využitie mobilných dát, ktoré dosiahli vlani nový rekord. Počas roku 2020 priemerný zákazník 4ky predátoval mesačne 12 GB dát. Najväčší rekordmani však mesačne minuli podľa štatistík aj 50 GB dát.

Operátor dnes počíta agregovanú spotrebu mobilných dát už v petabytoch. Konkrétne číslo ale nezverejnil. Informoval však, že dátová spotreba jeho zákazníkov medziročne rastie o zhruba 20 % a o 5 rokov bude dvojnásobná ako dnes. Spolu s týmito informáciami 4ka informovala aj o štarte novej kampane a spolupráci s Ligou za duševné zdravie.

Zdroj: 4ka

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú