Okrem spoločnosti Xiaomi bol dnes veľký deň aj pre Meizu. Tých, ktorých novinky od Xiaomi veľmi nezaujali, možno zaujmú nové vlajkové lode od Meizu.

Volajú sa Meizu Pro 7 a Pro 7 Plus, pričom prišli prevažne s takou výbavou, aká sa od nich aj očakávala. Priprav sa teda na duálne displeje, duálne fotoaparáty a rýchle nabíjanie.

Lákajú na duálne displeje

meizu pro 7
zdroj fotografie: Meizu

Obe novinky vychádzajú z dizajnu svojich predchodcov, i keď na zadnej strane nastala výrazná zmena. Predná strana dostala do vienka displej, domovské tlačidlo mTouch, reproduktor pre hovory, fotoaparát a senzory. Na pravom boku získalo miesto tlačidlo pre zapnutie a ovládanie hlasitosti, na ľavom boku zas slot pre SIM karty. Horná hrana obsahuje iba mikrofón a spodná hlavný reproduktor, USB-C konektor, ďalší mikrofón a 3,5 mm jack. Najzaujímavejšie však vyzerá zadná strana, keďže tá okrem duálneho fotoaparátu a dvojtónového blesku nesie aj druhý displej. Ten má uhlopriečku 1,9-palca a široké použitie. Veľmi užitočný môže byť napríklad pri fotení selfie fotky zadným fotoaparátom, keďže poskytne náhľad v zadnom displeji. Okrem toho vie aj rýchlo zobrazovať čas, dátum, správy a iné upozornenia.

Prejdime teraz k primárnym displejom. Tie sa voči predchodcom špecifikáciami vôbec nezmenili. Pro 6-ka teda prichádza s 5.2-palcovým FullHD Super AMOLED panelom a Pro 7 Plus s väčším 5.7-palcovým Super AMOLED panelom s jemnejším QuadHD rozlíšením.

meizu pro 7
zdroj fotografie: Meizu

Nenechaj si ujsť
Xiaomi Mi 5X prichádza s fotoaparátom z vlajkovej lode a cenou, ktorá sa len ťažko prekonáva
Krok späť po stránke výkonu?

Teraz prichádza asi najväčšie sklamanie z oboch telefónov. Kým minulý rok bolo Meizu Pro 6 vybavené procesorom od MediaTeku a Plus verzia dostala omnoho lepší Exynos, tento rok sa výrobca spoľahol výhradne len na MediaTeky. Základné Pro 7 sa bude predávať v dvoch verziách, pričom na výber bude z procesora Helio P25 a Helio X30. Rozdiel nastáva najmä v jadrách. Kým Helio P25 obsahuje štyri jadrá Cortex-A53 na frekvencii 2.6 GHz a ďalšie štyri jadrá taktované na 1.6 GHz, Helio X30 dostalo dve jadrá Cortex-A73 2.6 GHz, štyri jadrá Cortex-A53 2.2 GHz a posledné štyri jadrá Cortex-A35 1,9 GHz. Procesory sa líšia aj grafickými akcelerátormi, pričom v Helio P25 pracuje ARM Mali-T880 a v Helio X30 zas IMG PowerVR 7XTP. Pamäť RAM má pritom v oboch prípadoch 4 GB.

Verzia Pro 7 Plus sa ale bude predávať iba v jedinej verzii, a to pochopiteľne s procesorom Helio X30. Zvýšila sa tiež pamäť RAM, ktorá poskytuje úctyhodných 6 GB. Pomaly sa presúvame k úložiskám. V tomto prípade je už situácia o niečo prehľadnejšia, keďže používatelia si pri oboch smartfónoch môžu vybrať zo 64 GB alebo 128 GB kapacity. Ide pritom o najrýchlejšie pamäte UFS 2.1. Veľkosti batérií sa však voči minuloročným modelom veľmi nezmenili a Pro 7-čka tak ponúka 3000 mAh a Pro 7 Plus 3500 mAh akumulátor. Technológie rýchleho nabíjanie však Meizu rozlišuje a zbytočne tak komplikuje špecifikácie. Základné Pro 7 disponuje technológiou mCharge 3.0 a lepšie Pro 7 Plus novšou mCharge 4.0. Bol takýto rozdiel naozaj potrebný?

Duálne fotoaparáty a konektivita

meizu pro 7zdroj fotografie: Meizu

V oblasti sekundárneho displeja na zadnej strane nájdeme aj duálny fotoaparát. Ten tvoria dva 12 MPx snímače s clonou f/2.0, PDAF zaostrovaním a režimom portrétu, ktorý má na starosti vytváranie umeleckých fotografií s bokeh efektom. V horších svetelných podmienkach mu pomáha dvojtónový LED blesk. Predný fotoaparát potom prekvapí 16 MPx rozlíšením, clonou f/2.0 a režimami skrášlenia.

meizu pro 7
zdroj fotografie: Meizu

Wi-Fi pripojenie je vybavené štandardmi 802.11a/b/g/n/ac (v prípade procesora Helio P25 chýba ac) a oboma pásmami 2.4 GHz & 5 GHz. Bluetooth sa tu nachádza vo verzii 4.2 a slot dokáže uložiť dve nanoSIM karty. Meizu na svojej stránke uvádza 4G TD-LTE a FDD-LTE pripojenie, no konrétne frekvencie neuvádza. S najväčšou pravdepodobnosťou ale budú podporované iba tri základné – 1800 / 2100 / 2600 MHz. Bonusom od Meizu je inteligentný Hi-Fi čip Cirrus Logic CS43130 pre kvalitnejší zvuk.

meizu pro 7
zdroj fotografie: Meizu

Majú s takýmito cenami vôbec šancu?

Po prečítaní pomerne komplikovanej výbavy si môžeš konečne vydýchnuť a už sa ideme pozrieť iba na ceny a dostupnosť. Avšak keďže aj táto oblasť je komplikovaná, tak ceny si môžeš pozrieť v prehľade nižšie. Predaj v Číne štartuje už 5. augusta. Čo myslíš, budú mať novinky od Meizu s danou výbavou a neskutočne prestrelenými cenami vôbec šancu zaujať trh?

Meizu Pro 7:

Helio P25 & 64 GB ROM:        366 €

Farebné prevedenia:  čierne, zlaté, červené

Helio X30 & 128 GB ROM:      430 €

Farebné prevedenia:  čierne, zlaté, červené & čierny brúsený kov

Meizu Pro 7 Plus:

64 GB:       456 €

Farebné prevedenia: čierne + zlaté a strieborné v brúsenom kove

128 GB:      520 €

Farebné prevedenia: čierny brúsený kov

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú