Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O HTC sa v poslednej dobe technologický svet až tak veľmi nezaujíma. Taiwanský výrobca totiž nedokáže naplniť patričné očakávania fanúšikov a vždy ich niečím nemilo prekvapí. Doteraz bola spoločnosť na poli smartfónov v úzadí, no nový high-end HTC 11 jej môže pomôcť znova dosiahnuť niekdajšiu slávu.

Dnes tento gigant so všetkou pompéznosťou predstavil novú vlajkovú loď, HTC U11, ktorá to má namierené poriadne vysoko. Kovová konštrukcia je bez pochýb poriadne luxusná, pričom zadnú stranu tvorí lesklý povrch v niekoľkých farebných prevedeniach. Prvé väčšie inovácie sa týkajú práve konštrukcie smartfónu, ktorá disponuje novou takzvanou Edge Sense funkcionalitou. Tá umožňuje po silnejšom stlačení senzorových plôch pod ovládacími tlačidlami na okraji zadefinovať rôzne funkcie.


zdroj fotografie: HTC

Môžeš si takto napríklad otvoriť kameru či zachytiť snímku pri otvorenej aplikácii fotoaparátu. Táto funkcionalita tiež umožňuje privolanie asistenta Google Voice alebo tiež ovládať prisvetľovaciu LED diódu, ktorá slúži aj ako baterka. Senzory vyhradené pre tento účel sa nachádzajú tesne pod hardvérovými tlačidlami ovládania hlasitosti. HTC dúfa, že si používatelia na túto novú funkciu Edge Sense rýchlo zvyknú, pretože možnosti jej využitia skutočne záležia len na majiteľovi.


zdroj fotografie: HTC

Pokiaľ je táto novinka aktivovaná pri zapnutej obrazovke, tak sa na nej zobrazí špeciálne tlačidlo, ktoré umožní jednoduchšie ovládanie smartfónu aj pomocou iba jednej ruky. Po dizajnovej stránke nadväzuje nové HTC 11 na predošlý tohtoročný model, HTC U Ultra. Spolu so zahnutými hranami, vysokým leskom a elegantným dizajnom si nová 11-ky pritiahne pozornosť mnohých potencionálnych majiteľov. Výrobca sa pri návrhu novej vlajkovej lode znova rozhodol vypustiť z konštrukcie miesto pre 3,5 mm jack a spolieha sa iba na konektor USB Type-C.


zdroj fotografie: HTC

Netreba však zúfať, pretože v balení si zákazník nájde aj adaptér pre milovaný 3,5 mm jack, aby mohol využiť tiež iné slúchadlá. HTC vidí v odstránení tohto audio konektora hneď niekoľko výhod. V smartfóne je tak viac miesta pre iný hardvér a prostredníctvom USB-C konektora má byť zvukový zážitok ešte dokonalejší. To, že je HTC 11 skutočnou vlajkovou loďou spoločnosti dokazuje aj špičkový hardvér v útrobách zariadenia.

Výbava nového HTC 11:

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 835
  • Operačná pamäť RAM: 4 GB (6 GB pre niektoré ázijské trhy)
  • Grafický akcelerátor: Adreno 540
  • Displej: 5,5″ uhlopriečka, rozlíšenie Quad HD (2560 x 1440 pixelov)
  • Veľkosť interného úložiska: 64/128 GB + podpora microSD
  • Hlavný fotoaparát: 12 MPx, OIS, f/1.7, dvoj-pixelové zaostrovanie
  • Predný fotoparát: 16 MPx
  • Operačný systém: Android 7.1 Nougat s nadstavbou HTC Sense
  • Batéria: 3000 mAh
  • Certifikácia: IP67


zdroj fotografie: HTC

Taiwanský výrobca smartfónov to so svojou najnovšou vlajkovou loďou odpálil vo veľkom štýle. HTC U11 je totižto nový najlepší fotosmartfón na svete! Jeho 12 MPx snímač so špičkovou clonou f/1.7 či optickou stabilizáciou obrazu bol prestížnym testom fotoaparátov DxOmark ohodnotený na famóznych 90 bodov, čo je vôbec najvyššie skóre, aké kedy ktorý smartfón v tomto teste dosiahol. Vo fotografickej kvalite tak HTC U11 poráža aj vedúceho lídra Google Pixel, ktorý dostal 89 bodov, či juhokórejského konkurenta Galaxy S8 s 88 bodmi.


zdroj fotografie: HTC

Okrem týchto vlastností prináša novinka z dielne HTC ako prvá aj digitálneho asistenta Alexa s plnou podporou hlasového ovládania. Aby však Alexa neostala sama, tak je prítomný aj Google Asistent. Oba je možné spustiť jednoduchým príkazom „Alexa“ alebo „OK Google“. Vidíme, že spoločnosť na sebe skutočne pracuje, no až čas ukáže či si svojich fanúšikov dokáže získať späť. Oficiálna slovenská cena bola stanovená na 749 € a prvé kusy sa k novým majiteľom dostanú už v priebehu júna.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú