Pre nadchádzajúci iPhone 17 Pro Max sa očakáva zmena veľkosti Dynamic Islandu. Podľa analytika Jeffa Pu sa tento prvok, ktorý bol predstavený pri iPhone 14, má v novom modeli zmenšiť a zúžiť, čím sa uvoľní viac priestoru na displeji.

Táto zmena by mala byť špecifická len pre najväčší model, iPhone 17 Pro Max, a nebude sa vzťahovať na menšie verzie alebo základný iPhone 17. S touto informáciou prišiel portál Neowin.

Apple by mohol pri iPhone 17 Pro Max využiť novú technológiu Face ID, založenú na tzv. metalens. Na rozdiel od bežných šošoviek, ktoré sú zakrivené a usmerňujú svetlo k senzoru, metalens je plochá šošovka s mikroskopickými vzormi. Tieto vzory umožňujú precíznejšie zameranie svetla na jeden bod. To by mohlo prispieť k menšiemu Dynamic Islandu a zefektívneniu Face ID.

Technológia metalens však zrejme nebude použitá v ostatných modeloch iPhone 17, pravdepodobne kvôli jej náročnosti na výrobu alebo špecifickým technickým obmedzeniam.

Modelová línia: iPhone 17 Air alebo Slim namiesto Plus

Ďalšou novinkou by mohlo byť zaradenie nového modelu do rady iPhone 17. Apple údajne zvažuje nahradenie Plus modelu verziou s označením Air alebo Slim. Tento model by mohol priniesť minimalistickejší dizajn a zaujímavé technické parametre, ako je 24MP selfie kamera a 12GB RAM. Navyše by mal disponovať rovnakým 3nm procesorom, ktorý by zabezpečoval výkon na úrovni najnovších iPhonov.

Apple

Redizajn a výkon

Pre iPhone 17 sa hovorí o významnom redizajne, čo by mohla byť najväčšia zmena od príchodu iPhone X. S menším Dynamic Islandom a novým Face ID môžeme očakávať dizajn, ktorý prinesie jemnejšie línie a viac priestoru pre displej. To by užívateľom umožnilo lepší vizuálny zážitok.

Nové informácie zatiaľ Apple nepotvrdil, a preto zostáva otázne, či a kedy sa tieto technológie v iPhone 17 naozaj objavia. Avšak s rastúcimi očakávaniami fanúšikov je zrejmé, že technologické inovácie v oblasti displejov a autentifikácie zohrávajú kľúčovú rolu v ďalšom vývoji iPhonov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú