V nasledujúcom texte sú použité materiály TASR.

Platforma EN Plus (známa aj ako Evchargo Cloud) získala oficiálnu certifikáciu OCA (Open Charge Alliance) pre štandard OCPP 2.0.1. Tento štandard slúži na zlepšenie nielen komunikácie medzi nabíjacími stanicami ale aj pre elektrické vozidlá a systémami, ktoré ich riadia. V rámci Číny sú len tri firmy, ktoré splnili kritériá pre tento certifikát a všetky sa považujú za inovátorov v oblasti nabíjania elektromobilov.

Evchargo Cloud využíva pokročilé technológie na zabezpečenie efektívnej prevádzky nabíjacích staníc. Vďaka OCPP 2.0.1 dokáže platforma spracovávať dáta v reálnom čase. To jej umožňuje sledovať stav nabíjania, monitorovať priebeh a lepšie reagovať na potreby používateľov. Táto technológia tiež umožňuje inteligentné plánovanie a riadenie nabíjacích operácií.

Jednou z hlavných výhod Evchargo Cloud je schopnosť automaticky upravovať výkon nabíjania podľa stavu batérie a požiadaviek používateľov. To znamená, že platforma dokáže nabíjať rôzne typy elektrických vozidiel rýchlo a bezpečne. Pri tom zohľadňuje ich špecifické potreby.

Dôraz na bezpečnosť a spoľahlivosť

Bezpečnosť je kľúčovým prvkom dizajnu platformy Evchargo Cloud. Platforma je vybavená systémami ochrany pred únikom elektriny a skratom. Vd’aka tomu minimalizuje riziko nehôd počas nabíjania. Okrem toho využíva šifrovacie technológie na ochranu údajov o nabíjaní. Tým zaisťuje, že citlivé informácie sú chránené pred potenciálnymi kybernetickými útokmi.

Ďalšou výhodou platformy je jej schopnosť monitorovať a diagnostikovať chyby v reálnom čase. Ak sa vyskytne problém s niektorým z nabíjacích zariadení, systém okamžite upozorní na chybu a umožní vzdialenú diagnostiku a opravu. Týmto spôsobom sa prevádzkovatelia môžu vyhnúť dlhším výpadkom a udržať služby v plynulom chode.

EN Plus, Nabíjacia platforma, certifikát
EN Plus

Kompatibilita a flexibilita

Certifikácia OCPP 2.0.1 znamená, že Evchargo Cloud je veľmi kompatibilná s rôznymi značkami a modelmi nabíjacích zariadení. To umožňuje prevádzkovateľom integrovať platformu do širokej škály zariadení. Následne to vedie k jednotnej správe nabíjacích staníc. Táto flexibilita je výhodná nielen pre používateľov, ktorí môžu mať prístup k viacerým možnostiam nabíjania, ale aj pre prevádzkovateľov, ktorí môžu rozšíriť svoje podnikanie.

Evchargo Cloud sa hodí do rôznych prostredí už od verejných parkovísk cez obchodné centrá až po rezidenčné oblasti či diaľničné stanice. Svojim používateľom tak poskytuje pohodlné a efektívne nabíjanie, ktoré sa prispôsobí ich potrebám.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú