Spoločnosť Base Molecular Resonance Technologies (BMRT) so sídlom na Floride predstavila novú prelomovú technológiu, ktorá má potenciál zmeniť bezpečnostné opatrenia po celom svete.

 

Táto technológia, založená na detekcii molekulárnych podpisov výbušnín a strelných zbraní, dokáže rozpoznať hrozby, ako sú ostreľovači a bomby, na vzdialenosť stoviek metrov, a to aj cez pevné prekážky, ako sú budovy a steny. Na tému upozornil portál Interesting Engineering.

Detekcia hrozieb na úplne novej úrovni

BMRT technológia poskytuje doteraz nevídanú schopnosť identifikovať potenciálne nebezpečenstvá skôr, ako sa stanú. Dokáže odhaliť prítomnosť výbušnín a strelných zbraní vrátane známych typov ako AR-15. Táto technológia funguje na základe detekcie unikátnych molekulárnych podpisov, čo z nej robí nevyhnutný nástroj pre ochranu verejných činiteľov a zabezpečenie verejných priestranstiev.

„Ako človek, ktorý bol zodpovedný za ochranu troch amerických prezidentov, môžem potvrdiť, že BMRT technológia je skutočne prelomová. Schopnosť predchádzať hrozbám ešte predtým, než sa priblížia, je kľúčová pre udržanie bezpečnosti našich lídrov a verejnosti,“ zdôraznil význam technológie Ken Valentine, bývalý špeciálny agent a člen predstavenstva BMRT.

laserová zbraň
ELI-NP.ro
Nerušivá a všestranná ochrana

Jednou z kľúčových výhod BMRT technológie je jej nenápadnosť a možnosť integrácie do existujúcich bezpečnostných systémov. Môže byť aplikovaná v rôznych prostrediach, od mobilných jednotiek až po perimetrické monitorovacie systémy, čím zaisťuje, že hrozba zostane nepovšimnutá aj v prípade, ak je ostreľovač ukrytý vo vnútri budovy alebo umiestnený ďaleko od cieľa.

„V nedávnej nezávislej štúdii náš systém bezchybne identifikoval plne naložený AR-15 zo vzdialenosti 580 stôp – a to cez dve budovy – vo všetkých desiatich testoch. Táto technológia prináša okamžitú detekciu a umožňuje bezpečnostným tímom rýchlo a efektívne reagovať,“ uviedol konkrétny príklad Lee Duke, spoluzakladateľ a prezident BMRT.

V dobe, keď sa bezpečnostné hrozby neustále vyvíjajú, predstavuje BMRT technológia nový štandard ochrany pre verejných činiteľov a vysoko postavené osoby. Jej schopnosť včasného odhalenia a neutralizácie hrozieb môže zabrániť katastrofám a ochrániť dôležité verejné priestranstvá, politické zhromaždenia a vládne budovy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú