Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple v súčasnosti pracuje na novom iPhone 15, ktorý predstaví neskôr v tomto roku. Zariadenie príde opäť v niekoľkých prevedeniach a ako informuje portál PhoneArena, dočkáme sa aj dôležitých technických zmien. Tie najzásadnejšie však zrejme budeme pociťovať len pri prémiových modeloch.

Nová správa, ktorá vychádza z úniku, totiž naznačuje, že len ak si kúpiš iPhone 15 Pro alebo iPhone 15 Ultra, budeš sa môcť automaticky tešiť aj na nový štandard WiFi 6E. Pri lacnejších prevedeniach by táto technológia nemala byť k dispozícii a spolahnú sa len na WiFi 6.

Netreba pritom zabúdať, že štandard WiFi 6E už dnes podporujú viaceré smartfóny od najväčších výrobcov, no práve pri Apple zatiaľ absentuje. Napríklad Samsung a jeho rok staré smartfóny Galaxy S22+ a Galaxy S22 Ultra sú s ním plne kompatibilné. Naopak, iPhone 14 Pro Max zo septembra 2022 sa spolieha len na WiFi 6.

Samotný bezdrôtový štandard WiFi 6E prináša používateľovi viacero výhod. V prvom rade rozširuje WiFi 6 pridaním pásma 6 GHz, vďaka čomu sa môže viacero zariadení pripojiť k dostupným WiFi kanálom bez preťaženia spektra. Inými slovami, vďaka WiFi 6E budeš mať k dispozícii oveľa väčšiu šírku pásma, ktorá zabezpečí citeľne rýchlejší a stabilnejší prístup na internet.

V tomto bode je však dôležité doplniť, že na to treba aj kompatibilný smerovač. Na druhej strane, tieto zariadenia sú už na trhu dostupné a vyrába ich viacero značiek. S ich nákupom teda nebude problém.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú