Fortnite zmizol z App Store pred štyrmi rokmi, kedy sa zároveň začal veľký súdny spor medzi Cupretinským gigantom a Epic Games. Jedným z hlavných dôvodov bol fakt, že Epicu sa nepáčil 30 percentný podiel, ktorý si Apple ukrajoval z tržieb hry na svojej platforme a všetko sa vyriešilo až po zavedení novej regulácie, ktorá Applu prikazuje povoliť inštaláciu obchodov a aplikácií tretích strán.

Po žiadosti o registráciu obchodu však nastala situácia, kedy sa gigantovi nepáčil samotný dizajn Epic Storu na ich zariadeniach, pretože tlačidlá Install, Get a In-app purchases, boli príliš podobné tým na App Store, kvôli čomu bol príchod nového obchodu na iOS zamietnutý, informuje Epic na sieti X.

Reuters už ale prišlo so správou, že Apple v piatok udelil povolenie pre Epic Game Store na iPhonoch a iPadoch po tom, ako sa Epic posťažoval Európskej komisii. Vyzerá to teda tak, že populárny obchod bude spustený v nasledujúcich mesiacoch, pokiaľ nedôjde k žiadnym ďalším obštrukciám zo strany Apple, čo bude znamenať aj vytúžený návrat Fortnitu na zariadenia so systémom iOS.

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú