Nemecká bezpečnostná firma CERT-Bund našla v jednom z najpopulárnejších mediálnych prehrávačov pre počítače a smartfóny zraniteľnosť, informuje WinFuture. Chyba umožňuje hackerovi manipulovať na počítači s informáciami, súbormi a spúšťať kód na diaľku. 

VLC prehrávač je obľúbenou aplikáciou nielen pre prehrávanie hudby, ale aj filmov. Na trhu pôsobí už dlhé roky, no teraz čelí problému, ktorý môže fanúšikov odradiť od jeho používania. Celkovo má táto aplikácia doteraz vyše 3 miliardy stiahnutí, čo rozhodne nie je malé číslo. Bezpečnostná firma CERT-Bund však klasifikovala nájdenú zraniteľnosť a označila ju za jednu z najvážnejších. „Level 4“ predstavuje podľa tejto agentúry druhú najväčšiu bezpečnostnú hrozbu, informuje Neowin.

Prostredníctvom tejto diery v zabezpečení môže útočník spúšťať v počítačoch kódy na diaľku, ale tiež získať rôzne informácie, či neoprávnene upravovať súbory. Vývojári však už na odstránení tohto vážneho problému pracujú. Zatiaľ je nová záplata hotová na 60 % a nie je teda jasné, kedy sa dostane k používateľom. Našťastie zatiaľ neboli zaznamenané prípady zneužitia tejto chyby.

Zdroj: WinFuture, Neowin

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú