Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Právo nosiť zbraň v USA garantuje samotná ústava, a tak túto možnosť využíva množstvo Američanov. Mnohokrát sme sa v uplynulých rokoch stretli so správami o streleckých útokoch. Napriek tomu si pri týchto tragédiách politici radi „kopnú“ do počítačových hier. Vývojári hier sú podľa kandidáta na prezidenta USA „arogantní“ a v hrách údajne učia ako zabíjať iných ľudí, informuje Screenrant.

To, že akčné hry obsahujú násilie, streľbu a mnohokrát obsah nevhodný pre deti do 18 rokov, nie je žiadnym tajomstvom. Mladiství by tak nemali mať prístup k takýmto titulom, no často nie je ani takéto obmedzenie dostatočne účinné. Práve počítačové hry sú preto mnohokrát označované ako príčina streleckých útokov, pri ktorých sa mali mladiství útočníci inšpirovať hernými titulmi.

Pixabay

Negatívny názor na túto tému zdieľa aj prezidentský kandidát v USA, Joe Biden, ktorý v rozhovore pre New York Times označil vývojárov hier za „arogantných“ a „malých hajzlov“,  ktorí vytvárajú niečo, čo má naučiť ostatných zabíjať ľudí. Takéto spojenie medzi násilnými hrami a streleckými útokmi či násilím v reálnom svete však vyvracajú aj mnohé štúdie.

Zdroj: Screenrant, New York Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú