Technologická spoločnosť OnePlus oficiálne oznámila výraznú zmenu vo svojich nadchádzajúcich modeloch. V rámci najnovšej aktualizácie OxygenOS 15 sa pripravuje nahradiť Google Assistant novým asistentom s názvom Gemini, ktorý sa po prvýkrát objaví v očakávanom OnePlus 13. Tento krok nasleduje po podobných rozhodnutiach ďalších výrobcov, ako sú Motorola či Google Pixel, ktorí už rovnako vsádzajú na Gemini. Na tému upozornil portál Neowin.

Gemini: Umelá inteligencia pre zložitejšie úlohy

OnePlus integruje Gemini ako hlavného asistenta so zámerom vytvoriť plynulejšiu a konverzačne orientovanú interakciu. Gemini vyniká schopnosťou zvládať zložité úlohy, ako je tvorba e-mailov či správa nákupných zoznamov. Užívatelia tak môžu očakávať prirodzenejšiu asistenciu, a to aj v kombinácii s ďalšími službami od Googlu.

OnePlus

Používateľské skúsenosti: Rýchlosť alebo komplexnosť?

Nie všetci sú však zmenou nadšení. Prví používatelia hlásia, že Gemini pri jednoduchších úlohách, ako je nastavenie časovačov alebo ovládanie smart domácnosti, zaostáva za Google Assistantom, čo núti niektorých používať manuálne prepnutie na pôvodného asistenta. OnePlus sľubuje, že Gemini bude na základe spätnej väzby ďalej vylepšovať, s dôrazom na rýchlosť a spoľahlivosť.

Budúcnosť asistenta Gemini v smartfónoch OnePlus

Zmena na Gemini ako predvoleného asistenta ukazuje ambíciu OnePlus odlíšiť sa v konkurenčnom boji prostredníctvom pokročilej AI technológie. Vylepšovanie tohto asistenta bude určite pokračovať, a to podľa potrieb a pripomienok používateľov. Či Gemini presvedčí nadšencov technológií, však ukáže až čas.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú