Dobré správy pre fanúšikov športu. Na Slovensko sa chystá nový športový kanál, ktorý už požiadal o pridelenie vysielacej licencie, informuje Parabola. Prichádzajúca stanica ponesie názov Sport 4 a stojí za ňou mediálna skupina AMC Networks.

Ponuka športu sa rozšíri

Mediálna skupina už na Slovensku vysiela viacero zo svojich programov ako napríklad AMC, Film+, Spektrum, Minimax a tiež dvojicu športových kanálov Sport 1 a Sport 2. Obe športové stanice u nás v HD rozlíšení šíri väčšina operátorov a okrem iných ponúkajú napríklad prenosy futbalových zápasov UEFA, európskych hokejových líg, hádzanej či prenosy z vybraných profesionálnych amerických líg.

K zmieneným športovým kanálom po novom pribudne nový okruh Sport 4, ktorý by podľa Parabola mal začať vysielať v najbližších týždňoch alebo mesiacoch. Predpokladá sa dostupnosť na OTT/IPTV platformách, pričom skupina AMC mala požiadať o samostatné verzie stanice pre Česko a Slovensko. Deje sa tak z dôvodu vysielacích práv, ktoré sa medzi oboma krajina začínajú čoraz viac odlišovať.

Zatiaľ nie je jasné, aký obsah chce AMC na Sport 4 šíriť ani ktorí operátori ho na Slovensku budú vysielať. Mediálna skupina najskôr musí získať povolenie od Rady pre mediálne služby.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú