Nedávne úniky naznačujú, že Google je pripravený vydať Android 15 s kódovým označením „Vanilla Ice Cream“. Google totiž poslal kód nového Androidu 15 do Android Open Source Project (AOSP). Toto vydanie zvyčajne umožňuje vývojárom začať prispôsobovať svoje aplikácie novému operačnému systému.

Aktualizácia pre podporované zariadenia Pixel zatiaľ nebola oficiálne vydaná. Ako upozornil portál GSMArena, podľa najnovších správ sa očakáva, že Google začne Android 15 distribuovať over-the-air (OTA) na Pixely 15. októbra spolu s ostatnými podporovanými zariadeniami. Je však potrebné upozorniť, že tento dátum sa môže ešte zmeniť v prípade, ak by sa objavili nejaké chyby a problémy.

Android 15 bude dostupný aj pre Pixel 6 a novšie zariadenia. Google porušil svoju dlhoročnú tradíciu odhaľovania nových Pixelov v októbri a nový Pixel 9 predstavil už v auguste.

Očakávané vylepšenia Android 15
  • Vylepšená systémová integrácia: Vylepšené funkcie a možnosti prispôsobenia založené na AI.
  • Zmeny používateľského rozhrania: Významné aktualizácie používateľského rozhrania pre lepšiu použiteľnosť.
  • Widgety na uzamknutej obrazovke: Návrat miniaplikácií na uzamknutú obrazovku, ktorý tu nebol od starších verzií Androidu.
  • Monitorovanie stavu batérie: Funkcia, ktorá používateľom umožňuje kontrolovať percento zdravia batérie.
  • Súkromný priestor: Bezpečná oblasť pre aplikácie, ktoré na prístup vyžadujú overenie.

Zariadenia Pixel 9 tak prichádzajú s predinštalovaným Androidom 14, pričom aktualizácia na novší Android 15 príde 15. októbra spolu s ostatnými podporovanými zariadeniami. Ak všetko pôjde podľa plánov, Google vydá nový operačný systém Android 15 v symbolickom dátume 15. októbra.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú