Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Facebook už nebude na svojich platformách odstraňovať príspevky s tvrdeniami, že vírus spôsobujúci ochorenie COVID-19 je ľudskej výroby. Vo svojom vyhlásení firma uviedla, že sa tak rozhodla na základe súčasných vyšetrovaní pôvodu COVID-19 a po konzultácii s odborníkmi v oblasti verejného zdravia.

Od začiatku pandémie Facebook menil, čo bude v spojitosti s ňou povoľovať a zakazovať. Vo februári oznámil, že zakáže viacero tvrdení, okrem iného aj to, že COVID-19 pochádza z čínskeho laboratória. Ďalšie sporné tvrdenia sa týkali napríklad falošných domnienok, že vakcíny nie sú účinné a že sú toxické.

„Pokračujeme v spolupráci so zdravotníckymi odborníkmi, aby sme udržali tempo s vyvíjajúcou sa povahou pandémie, a ako sa objavujú nové fakty a trendy, pravidelne aktualizujeme naše pravidlá,“ uviedol vo vyhlásení viceprezident Facebooku pre integritu Guy Rosen.

Vo svete rastie tlak na vyšetrovanie pôvodu pandémie, vrátane možnosti, že koronavírus je laboratórneho pôvodu. Americký prezident Joe Biden v stredu požiadal tamojšiu spravodajskú komunitu, aby „zdvojnásobila“ svoje úsilie pri vyšetrovaní pôvodu pandémie COVID-19.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú