Oslava klasického akčného žánru z 80. a 90 rokov a jej najväčšie herecké legendy. Aj tak by sa dala opísať obľúbená filmová séria Expendables, ktorá si získala popularitu tým, že spojila do jedného tímu najznámejšie akčné filmové hviezdy danej doby.

So závanom nostalgie, intenzívnej akcie a humoru sa séria naposledy predstavila divákom minulý rok, keď do kín dorazilo už v poradí štvrté pokračovanie. To by už malo o niekoľko dní pribudnúť aj do knižnice streamovacej služby Netflix, ktorá však presný dátum premiéry filmu ešte nezverejnila.

TMDB

Tím akčných hrdinov je v novom pokračovaní opäť poverený nebezpečnou misiou, ktorej cieľom je tentokrát zastaviť mocného obchodníka so zbraňami, ktorý hrozí destabilizáciou globálneho mieru.

Zatiaľ, čo zoskupenie elitných žoldnierov predošlých dieloch Expendables tvorili primárne ostrieľané herecké legendy, v poslednom pokračovaní sa tvorcovia rozhodli výraznejšie omladiť tím.

Okrem tradičnej dvojice Jasona Stathama a Sylvestra Stalloneho sa tak vo filme objavujú Megan Fox, 50 Cent, Jacob Scipia či dvojica drsných ázijských bojovníkov Tony Jaa a Iko Uwais. Pomerne čerstvý závan v obsadení tak dáva nenáročnej priemernej akčnej zábave úplne nový rozmer, ktorý si budú môcť už čoskoro vychutnať aj predplatitelia Netflixu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú