Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Keď Apple v roku 2014 predstavil prvý 5,5″ iPhone 6 Plus, vo svete to spôsobilo obrovský ošiaľ. Toto nadšenie však trvalo len dovtedy, kým YouTube kanál Unbox Theraphy nezverejnil jeho legendárny test ohybnosti, v ktorom absolútne pohorel.

Bol to veľký varovný prst aj pre ostatných výrobcov, aby si na podobné situácie dávali do budúcnosti pozor. Ako však odhalil Zack Nelson z YouTube kanálu JerryRigEverything, inžinieri OnePlus 10 Pro na tento príbeh akosi pozabudli.

Vo svojom štandardnom teste, v ktorom preveruje celkovú kvalitu spracovania smartfónov, podrobil nový OnePlus 10 Pro viacerým výzvam. Vyskúšal napríklad to, ako odoláva jeho displej či zadná časť ostrým predmetom alebo horiacemu zapaľovaču. Nakoniec sa dostal aj k testu odolnosti voči ohnutiu, po ktorom zostal mierne zaskočený.

Vo všeobecnosti platí, že pokiaľ sa počas vyvíjania tlaku na telo zariadenia začnú ozývať výrazne „vŕzgavé“ zvuky, neveští to nič dobré. Ak sa však pridá aj viditeľné ohnutie, automaticky ide o veľký problém.

No a presne toto sa stalo v prípade OnePlus 10 Pro. Zack upozornil, že na zariadenie netlačil neobvyklou silou a aj tak sa mu ho podarilo značne ohnúť. Telefón však stále fungoval, hoci jeho tvar už nebol dokonalo rovný.

Pri pokuse o vyrovnanie sa zlomil

Aj preto sa Zack rozhodol, že smartfón otočí a skúsi ho vyrovnať. To sa ale nepodarilo a nie práve najpevnejšia konštrukcia podľahla tlaku jeho prstov. Telefón sa v podstate zlomil na polovicu a v tomto bode ho už bolo možné prehlásiť za technicky mŕtvy.

Jediné, čo prežilo, bola pomerne veľká 5 000 mAh batéria, ktorej vrchná časť sa nachádzala tesne pod bodom zlomu. Pokiaľ by ju ale ohnutie poškodilo, mohlo by to byť dokonca nebezpečné.

A ak ťa zaujíma, prečo OnePlus 10 Pro takto fatálne zlyhal, odpoveď je jednoduchá. Inžinieri a dizajnéri pri jeho zostavovaní nepoužili dostatok pevného materiálu v rámci konštrukcie, ktorá je v určitom bode tesne pod fotoaparátom výrazne oslabená a tým pádom aj náchylná na takýto druh poškodenia.

YouTube / JerryRigEverything (snímka obrazovky)

Hoci nie je pravdepodobné, že každý majiteľ OnePlus 10 Pro svoj smartfón automaticky ohne, ak si ho dá omylom do zadného vrecka nohavíc a následne si naň sadne, toto riziko sa výrazne znásobuje. Netreba pri tom zabúdať, že v tomto prípade sa nebavíme o lacnom čínskom telefóne za 200 €.

Áno, OnePlus síce pochádza z krajiny nebeského draka, no jeho cena bude na našom trhu presahovať hranicu 700 – 800 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú