Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po oznámení kontroverzného rozhodnutia opustili WhatsApp milióny používateľov. Plán tejto dcérskej sociálnej siete Facebooku zožal veľkú kritiku a mnohým sa vynútený súhlas s novými pravidlami nepáčil. Aktuálne však WhatsApp odďaľuje účinnosť nových zmien, ktoré majú začať platiť až o niekoľko mesiacov neskôr, informuje Daily Mail.

Oznámenie o zdieľaní používateľských dát s Facebookom prišlo zo strany WhatsApp ešte začiatkom tohto mesiaca, no vyvolalo vlnu kritiky a nesúhlasu. Milióny ľudí tak začali húfne prechádzať na iné platformy, predovšetkým Signal, či Telegram, predtým, ako vstúpia nové zmeny do platnosti.

Pôvodne sa tak malo stať už 8. februára. WhatsApp sa však rozhodol, že termín na zavedenie týchto pravidiel o zdieľaní dát s Facebookom posunie.

Po novom budú platné od 15. mája. Používatelia tak môžu naďalej svoj účet využívať ako doteraz a žiaden z nich oň po 8. februári nepríde.

Pripomeňme len, že nové pravidlá pre zdieľanie dát s materskou sociálnou sieťou bude WhatsApp uplatňovať iba v zahraničí. O tom, aký dopad budú mať tieto zmeny na slovenských používateľov, sme informovali v tomto veľkom článku.

Zdroj: Daily Mail, WhatsApp

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú