Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenský operátor Orange hlási problémy s internetom na celom území Slovenska. Podľa veľmi stručnej informácie na facebookovej stránke registruje problémy s pripojením cez optiku, ako aj výpadok ďalších internetových služieb.

Aktualizácia 30.9.2020 o 13:10

Podľa informácií FonTech.sk mal už Orange výpadok opraviť. Vo vyjadrení pre našu redakciu uviedol operátor nasledovné:

„Problém s pripojením sa týkal pevného optického a DSL pripojenia v rôznych kútoch Slovenska. Zákazníci zaznamenávali striedavú nemožnosť pripojiť sa k internetu (pri opakovaných pokusoch sa napríklad dokázali pripojiť).

Internetové pripojenie bolo pre zákazníkov opäť plne dostupné od 21.40 hod. Ťažkosti s pripojením boli spôsobené DNS systémom, resp. komunikáciou IP internetovej siete na DNS systém. Mobilné dátové služby boli plne funkčné,“ informovala redakciu FonTech.sk hovorkyňa Orange Slovensko, Ivica Hricová.

Aktuálne by teda malo byť internetové pripojenie Orangeu plne funkčné a zákazníci by už nemali evidovať výpadky.

Aktualizácia 30.9.2020 o 11:00

Problémy s internetovým pripojením Orangeu naďalej pretrvávajú, výpadok nebol zatiaľ úplne odstránený. Spoločnosť však stiahla príspevok z facebookovej stránky a o výpadku informuje len stručným oznámením na webe.

Bližšie informácie k situácii doteraz operátor nekomunikoval. Zákazníci tak stále môžu evidovať výpadok, hoci Orange na Facebooku v niektorých odpovediach uvádza, že problémy boli odstránené.

Aktualizácia 22:15

Problémy s internetovým pripojením Orangeu naďalej pretrvávajú. Operátor na Facebooku informuje, že momentálne stále nie je známy rozsah výpadku a ani to, kedy budú problémy odstránené. Na výpadok upozorňuje aj na oficiálnom webe v oznámení, kde potvrdzuje výpadok fixného internetu.

Niektorí používatelia však hlásia funkčnosť služieb, preto nie je presne známe, či sa jedná o väčšie lokálne výpadky alebo stále o celoplošný výpadok pripojenia. V redakcii sme zaznamenali problém s ADSL pripojením, ktoré je však aktuálne funkčné.

Pôvodný článok

Orange na Facebooku informoval, že výpadok sa týka služieb na celom území Slovenska, no na jeho odstránení intenzívne pracujú. Podľa sťažností zákazníkov v komentároch nefungujú ani služby firemného internetu, VDSL a ADSL pripojenie. Výpadok však nemá vplyv na mobilnú 4G sieť operátora.

K problémom došlo dnes v poobedňajších hodinách a príčina výpadku zatiaľ nie je známa. Niektorým používateľom sa však podarilo tento výpadok vyriešiť zmenou adresy predvoleného DNS servera na DNS servery od Google. Zmenu DNS servera je nutné previesť v rozhraní routra, ktorý poskytuje Orange.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú