Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká automobilová skupina Volkswagen zavádza vo svojom závode vo Wolfsburgu, najväčšom v rámci koncernu, mimoriadne zmeny. Dôvodom je zmiernenie problémov v dodávateľských reťazcoch, najmä nedostatku čipov, čo spoločnosti umožňuje zvýšiť výrobu. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Podľa Imeldy Labbeovej, členky predstavenstva značky Volkswagen, vďaka zmierneniu problémov s dodávkami sú nemecké závody Volkswagenu tento rok „výrazne lepšie využité ako v roku 2022“.

Naša výrobná sieť v Nemecku bola obzvlášť tvrdo zasiahnutá dôsledkami pandémie nového koronavírusu, globálnej čipovej krízy a vojny na Ukrajine,“ povedala Labbeová, podľa ktorej sa situácia už výrazne zlepšila.

To zahŕňa aj kľúčový závod automobilky vo Wolfsburgu, kde má Volkswagen sídlo, ktorý mohol v roku 2022 vyrobiť iba 400 000 áut, čiže polovicu svojej ročnej kapacity. „Tomu je teraz koniec,“ povedala Labbeová.

Od mája tak Volkswagen zaviedol ďalšie zmeny, aby splnil výrobné ciele, skonštatovala Labbeová. A dodala, že to pozitívne ovplyvnilo harmonogramy dodávok, ktoré sa v prípade plne elektrických modelov ID v Európe skrátili na približne tri mesiace.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú