Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google predstavil svoje vlastné domény „.new“ ešte v minulom roku a vytvoril ich pre uľahčenie práce s rôznymi súbormi. V praxi tak stačí vo vyhľadávači napísať názvov súboru a pridať nakoniec spomínanú doménu. Spoločnosť teraz prináša možnosť využitia jej „.new“ domény aj na iných weboch a integrácia funguje napríklad aj so Spotify či Microsoftom, informuje Engadget.

Nové domény spoločnosti umožňujú rýchle vytvorenie súborov priamo vo webovom prehliadači a teraz sa dostávajú do ďalších aplikácií a služieb. Vlastné skratky s doménou „.new“ už majú aj viaceré spoločnosti a mnohé ďalšie si svoje vlastné môžu zakúpiť. Google spustí registráciu už 2. decembra. Doménu si môže zakúpiť každý do 14. januára a v budúcom roku si ju bude podľa informácií The Verge môcť zaregistrovať každý aj bez prihlásenia.

Cena za používanie domény sa bude odvíjať v závislosti od registrovaného partnera. Podobne ako domény typu „.app“, „.page“ a „.dev“, aj „.new“ bude dostatočne zabezpečená cez HTTPS protokol. Google pôvodne zverejnil 13 takýchto domén, no neskôr ich okresal na 10. Svoje vlastné pritom už má aj Medium, eBay, Microsoft, bitly, Canva, Coda, OVO Sound, RunKit, Stripe či Webex.

Zdroj: Engadget, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú