Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predstavenie nového MacBooku Pro vzbudilo veľkú kontroverziu najmä kvôli kritizovanému výrezu na vrchu obrazovky, ktorý je takmer identický ako ten z iPhonov. Paradoxne však neobsahuje žiadne Face ID, ale iba 1080p prednú kameru.

A hoci sa môže takýto výrez hodiť aj ako identifikačný prvok nového Apple notebooku, používateľom spôsobuje vrásky na čele. Apple totiž spravil bizarnú chybu, kvôli ktorej tento výrez prekrýva obsah na obrazovke, informuje The Verge.

Prvé kusy nového MacBooku Pro dorazili k zákazníkom len pred pár dňami, no už sa za ten čas stihla na Apple strhnúť vlna kritiky práve pre spomenutý notch. Podľa prvých skúseností totiž spoločnosť spravila v novom macOS chybu, ktorá „zabúda“ na výrez v najnovších „Pro“ notebookoch. Pokiaľ používateľ využíva rozšírený stavový riadok na vrchu displeja, množstvo informácií sa skryje za výrez.

Rovnaký problém nastáva aj so samotným kurzorom myši, ktorý je možné takýmto spôsobom ukryť. V praxi sa tak systém na novom MacBooku Pro chová, akoby tam žiaden výrez ani nebol. Apple chybu vyriešil zatiaľ len dočasným riešením, ktoré prispôsobí obsah obrazovky tak, aby sa neukryl za kontroverzný výrez.

V macOS priniesol možnosť škálovania aplikácií, ktoré budú môcť po aktivácii tejto možnosti využiť len priestor displeja pod výrezom. Týmto tak zablokoval priestor po stranách výrezu, no zároveň ukrojil aj z využiteľnej plochy obrazovky a výrazne zväčšil rámik v hornej časti. Spoločnosť však informovala, že takéto škálovanie aplikácií zmizne v momente, keď vývojári svoje appky prispôsobia novému výrezu.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú