Americká sociálna sieť Twitter oznámila, že jej tržby v 2. štvrťroku klesli viac, ako analytici odhadovali a prepadla sa do straty. Pokiaľ však ide o aktívnych užívateľov, Twitter prekonal očakávania trhu.

Twitter uverejnil svoje výsledky týždeň po tom, ako ho zasiahol útok hekerov, ktorí napadli účty známych osobností vrátane bývalého prezidenta USA Baracka Obamu či generálneho riaditeľa Tesly Elona Muska.

Sociálna sieť oznámila, že v 2. štvrťroku vykázala čistú stratu 1,23 miliardy USD (1,06 miliardy eur) alebo 1,56 USD na akciu, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka mala zisk 1,12 miliardy USD alebo 1,43 USD/akcia.

Upravenú strata dosiahla 1,39 USD na akciu. Twitter vo svojej správe uviedol, že v uplynulom štvrťroku zaknihoval opravnú položku vo výške 1,1 miliardy USD, ktorá súvisí s bezhotovostnou odloženou daňovou pohľadávkou.

Tržby v 2. kvartáli klesli na 683 miliónov USD z minuloročných 841,38 milióna USD, zatiaľ čo analytici očakávali tržby 707 miliónov USD. Tržby z reklamy sa pritom znížili o 23 % na 562 miliónov USD. Počet denných aktívnych užívateľov však vzrástol o 34 % na 186 miliónov namiesto na odhadovaných 172,8 milióna ľudí.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú