V hernom svete často rezonujú nekonvenčné spôsoby prechádzania obľúbených titulov. Napríklad dokončenie Dark Souls bez equipmentu v čo najlepšom čase, alebo tzv. speedruny rôznych iných hier.

Husársky kúsok sa tentokrát podaril používateľovi MacroBioBoi, ktorý prešiel legendárne Diablo 2 na „Hell“, teda tej najťažšej obtiažnosti. To nie je takmer ničím výnimočné, no zvládol to s modifikátorom, ktorý sa v speedrunerovskom svete volá „untwinked solo pacifist“.

Úplne bez výhod a obchodovania

Keď si to rozmeníme na drobné, untwinked znamená, že nepoužil výmenný systém na to, aby získal akúkoľvek výhodu v podobe výzbroje či predmetov a teda použil iba to, čo našiel počas svojej výpravy.

Prívlastok pacifist zas určuje, že hráč nemôže priamo zaútočiť na žiadneho nepriateľa. Toto všetko zvládol v sólo režime a výzva tým bola ešte vyššia. MacroBioBoi je však skúseným speedrunnerom a hraniu Diabla sa venuje už od útleho veku.

V rozhovore pre portál PC Gamer hovorí, že sa mu to podarilo vďaka jeho pacifist Sorceress postave, pre ktorú musel nafarmiť rôzne predmety, ktoré zaručovali, že kedykoľvek ho nepriateľ zasiahol, predmet vyčaroval silné kúzlo, ako napríklad Nova spell.

Neporušil tak striktne nastavené pravidlá, v ktorých sa píše, že pacifista nesmie na nikoho zaútočiť či už priamo zbraňou, pomocou kúzel, pascí či dokonca áur. To v praxi znamená, že všetok damage, ktorý rozdal svojim nepriateľom, musel vyplynúť z toho, že na neho zaútočil nepriateľ.

Na dokončenie hry pri týchto podmienkach potreboval zhruba 50 hodín čistého času a zabralo mu to dva mesiace, počas ktorých celý čas svoj postup hrou streamoval. Aktuálne začína s novým speedrunom pri rovnakom modifikátore, no tentokrát zvolil postavu Paladina.

Podľa jeho slov to bude ešte väčšia výzva, pretože Paladin nemá k dispozícii žiadny spell, ktorý by mu pomohol zlikvidovať jedného špecifického bossa v Chaos Sanctuary. Bude musieť získať špeciálnu zbraň, aby mal vôbec nejakú šancu opäť dokončiť hru.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú