Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konzorcium Ethernet 6. apríla 2020 oznámilo, že oficiálne mení svoj názov na Ethernet Technology Consortium, ktorý má lepšie vystihovať zameranie tejto spoločnosti v najbližších rokoch.

Ako oznámilo konzorcium v tlačovej správe, práve časť pôvodného názvu už dostatočne nevystihovala súčasné štandardy. Konzorcium malo aj doteraz na starosti všetky štandardy ethernetového pripojenia, teda aj 50 GbE a 100 GbE.

Nový názov priniesol tiež uvedenie nového, až 800 Gb/s ethernetového pripojenia, ktoré je vo svojej podstate iba upraveným, respektíve vylepšeným 400 GbE štandardom, čiže bude fungovať na rovnakom princípe. 800 GbE využíva viacrýchlostné ethernetové porty a dáta posiela skrz 8 fyzických vrstiev rýchlosťou 106 Gb/s.

Pexels

Toto konzorcium zohráva vo svete internetových sietí dôležitú úlohu a má na starosti štandardizovanie všetkých vlastností ethernetu.

Samotné konzorcium tvorí viac ako 45 veľkých spoločností, medzi ktoré patrí Arista, Broadcom, Cisco, Dell, Google, Mellanox alebo Microsoft. Členstvo je však otvorené pre každého, kto by chcel a kto by mal ako prispieť k vývoju týchto technológií.

Zdroj: EthernetTechnologyConsortium

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú