Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Softvérový gigant z Redmontu sa rozhodol oživiť logo internetového prehliadača Edge, ktoré prešlo kompletným redizajnom a tentokrát sa viac podobá na ikony jeho ostatných aplikácií. Logo si stále zachováva ikonické písmeno „e“, no to sa už nenesie v štýle toho, ktoré aj pri Edge pripomínalo starý Internet Explorer, informuje The Verge.

Internetový prehliadač Microsoftu, založený na platforme Chromium, dostal od vývojárov nové logo s pestrejšími farbami. Nová ikona zavítala do Edge iba pred pár hodinami, no potvrdzuje to, že spoločnosť zrejme chce na starší Internet Explorer zabudnúť, a tak prešlo celé logo veľkou zmenou. Nesie v sebe akúsi vlnu, ktorá spracovaním pripomína Fluent dizajn office aplikácií Microsoftu.

Logo bolo odhalené v minihre, v ktorej zamestnanci spoločnosti zverejňovali obrázkové indície. Tie navádzali na sériu slov, ktorá mala byť potom vložená do JavaScript funkcie na stránke prehliadača Edge Insider. Na konci hádanky sa odhalil názov tajnej hry a následne nové logo. Používateľom prehliadača Edge ostáva len čakať na vydanie oficiálnej verzie, ktorá príde s touto novou ikonou počas konferencie zrejme už budúci týždeň, informuje Neowin.

Zdroj: The Verge, Neowin

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú