Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google opäť raz vylepšil zážitok z prehliadania webu prostredníctvom svojho webového prehliadača pre Android. Chrome po novom dostal gestá pre uľahčenie prechodu naprieč históriou prehliadania.

O dostupnej novinke v prehliadači Chrome pre Android informoval portál Android Police. Zo skúseností vieme, že gestá vedia byť častokrát šikovnejšie, intuitívnejšie a ľahšie na používanie. Google sa preto inšpiroval u svojho konkurenta z Cupertina a pridal do Chromu možnosť prechádzania medzi stránkami z histórie prehliadania.

Gestá však nie sú dostupné v klasických nastaveniach, a teda je ich potrebné ich aktivovať cez takzvané „flags“. Pre aktivovanie stačí zadať adresu „chrome://flags/#enable-gesture-navigation“ a nastaviť možnosť „enable“. Po kliknutí na tlačidlo reštartovania aplikácie sa gestá aktivujú. Táto možnosť je dostupná v stabilnej, ale aj beta verzii Chromu pre Android. Pre používateľov Dev a Canary verzii sú gestá dostupné cez adresu „chrome://flags/#overscroll-history-nagivation“.

Zdroj: Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú