Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Intel pred nejakým časom prišiel so zaujímavou stratégiou, ktorej výsledkom mal byť prínos lepšej technológie a výkonu samotných procesorov každé dva roky. Momentálne sa však zdá, že tieto ciele sa sa nepodarí naplniť podľa pôvodných plánov, čo priznáva aj samotný riaditeľ spoločnosti, informuje Techradar.

Základným cieľom novej stratégie, ktorá sa označuje ako takzvaný Mooreov zákon spočíva v zvýšení počtu tranzistorov na integrovanom obvode o dvojnásobný počet každé dva roky. To sa však spoločnosti nepodarí dodržať a riaditeľ Intelu Bob Swan v rozhovore hovorí o veľmi zložitom cieli, ktorý si v praxi vyžaduje viac času, než predpokladali.

Pre používateľov to teda znamená, že na príchod novej generácie si budú musieť počkať. Swan však potvrdil, že ešte do konca tohto roka Intel predstaví procesory s 10 nm technológiou, no procesory založené na 7 nm technológii budú pre používateľov k dispozícii až v roku 2021. Táto situácia hrá do karát najmä spoločnosti AMD, ktorá prednedávnom predstavila Ryzen 9 3900X.

Zdroj: Techradar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú