Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dátové centrum pošty na Slovensku bolo vytvorené ešte pred 20 rokmi, no s veľkou infraštruktúrou informačných systémov si vyžaduje modernizáciu. Z toho dôvodu budú služby, mobilná aplikácia a web pošty na niekoľko dní nedostupné, o čom pošta informovala ešte v minulom roku. Od zajtrajšieho dňa tak dôjde k rozsiahlej údržbe a modernizácií IT systémov. Slovenská pošta znova upozornila na odstávku jej systémov.

Modernizácia si vyžiada veľkú odstávku, ktorá začne už zajtra 3. januára o 20:00 a potrvá až do 7. januára. V utorok ráno by už mali byť systémy opäť sprístupnené, čo však bude závisieť od obnovenia prevádzky dátového centra. Zároveň pošta zavrie všetky pobočky. Počas tejto modernizácie systémov bude zavretých celkovo 223 pobočiek a v priebehu odstávky nebudú doručované ani zásielky.

Tento proces vylepšovania infraštruktúry a modernizácie si vyžiada prenos zariadení do nových priestorov, údržbu aktuálnych IT systémov a vybudovanie efektívnejšieho dátového centra, ktoré podlieha prísnemu bezpečnostnému režimu. Verejnosť k nemu nemá prístup. Odstávka bola naplánovaná na víkend a v priebehu štátneho sviatku, kedy je zavretých až 85 % pobočiek Slovenskej pošty.

Zdroj: Slovenská pošta

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú