Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Magnetický krúžok v nových iPhonoch 12 má veľký potenciál pre výrobcov príslušenstva. To sa rozhodla využiť známa spoločnosť, ktorá predstavila vlastnú náhradu za drahý MagSafe od Apple. Bezdrôtové nabíjanie s magnetmi od Satechi využije za nižšiu cenu nielen iPhone 12, ale aj predošlá generácia iPhonov. Má to však jeden háčik, informuje WCCFTech.

Kontroverzné MagSafe nabíjanie pre nové iPhony 12 si vyslúžilo veľa kritiky najmä kvôli cene. Aby toho nebolo málo, Apple predstavil aj drahšiu a menej výkonnú verziu MagSafe Duo. Používateľom iPhonov 12, ale aj minuloročných iPhonov 11, teraz prináša náhradu Satechi so svojim nabíjacím káblov s magnetmi.

Práve vďaka magnetickému spojeniu sa bezdrôtové nabíjanie dokonale vycentruje po priložení k zadnej stene nových iPhonov. Pre iPhone 11 je potom k dispozícii špeciálna nálepka s magnetmi, ktorú si používateľ môže prilepiť na zadné sklo a taktiež využiť rovnaký spôsob magnetického bezdrôtového nabíjania.

Takéto nabíjanie od Satechi pritom stojí menej ako klasický MagSafe. Výrobca si zaň pýta zhruba 30 dolárov (cca 25 €). Magnetická nálepka pre iPhony 11 potom vyjde na ďalších 8 €. Najväčšou nevýhodou tohto riešenia je výkon, ktorý je v porovnaní s MagSafe „pukom“ polovičný a dosahuje 7,5 W (pri 18 W nabíjačke).

Zdroj: WCCFTech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú