Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Samsung v nových Galaxy S10 a Galaxy S10+ využíva vôbec prvú vstavanú ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov. Snímače odtlačkov prstov pod displejom sú súčasťou smartfónov už niekoľko mesiacov. Ako prvý s nimi prišiel výrobca Vivo, nasledovali Xiaomi, Huawei či OnePlus. Väčšina z nich však využíva obrazovú technológiu, čo znamená, že pod displejom sa nachádza malý obrazový snímač, ktorý sníma 2D obraz odtlačka.

Ultrazvuková technológia je síce drahšia, ale ponúka presnejšie, rýchlejšie a tiež bezpečnejšie snímanie. Na skenovanie odtlačku sa využíva ultrazvuk, ktorý umožňuje naskenovať 3D reliéf prstu – teda nielen zosnímať jeho 2D snímku. Práve to  je kľúčom k zvýšeniu zabezpečenia biometrického odomykania smartfónu. Použitá technológia zároveň lepšie funguje aj v prípade mokrého a vlhkého prstu.

Aj naše prvé skúsenosti so Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ zatiaľ potvrdzujú, že v pohodlí, rýchlosti a presnosti by malo ísť o najlepší senzor odtlačkov pod displejom doteraz.

Samsung má ešte s výrobcami ochranných skiel pracovať na tom, aby dané príslušenstvo negatívne neovplyvňovalo funkčnosť čítačky. Podľa informácií The Verge, hrubšie temperované sklá zrejme zo skenerom kompatibilné nebudú a využiteľné budú len tenšie ochranné sklá.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú